Veckans bokbloggsfråga

Veckans bokbloggsfråga v.45

Veckans bokbloggsfråga från barnboksbloggen tänkte jag svara på i dag.

Läser du alltid ut böcker oavsett om du tycker om dem eller inte? Bloggar du även om de böcker du väljer att inte läsa ut? Skriver du även recensioner om de böcker du inte tycker om? Hur gör du ifall du får recensionsex som du absolut inte tycker om, läser du i alla fall eller lägger du undan boken? Och hur gör du med recension av de recensionsex du inte alls tycker om?

Nej, jag läser inte ut böcker som jag inte gillar eller fastnar för. Ibland kanske jag försöker läsa boken vid ett annat tillfälle eftersom bokhumöret kan växla men oftast gör jag det inte. Det har förstås hänt att jag segat mig igenom böcker i förhoppning att det kanske blir bättre eller att aha-upplevelsen kommer senare men jag är en stark anhängare av att lägga ned böcker som inte lockar. Det finns ju så många andra böcker att läsa i stället.

Eftersom jag bara bloggat i en dryg månad blir resten av svaren mer hypotetiska tror jag.

Jag vet inte om jag tänker blogga om böcker jag väljer att inte läsa klart. Det beror nog på vad det är för bok skulle jag tro och vilket skälet är att jag inte vill läsa ut den. Och vad jag tänkt med inlägget förstås. Ibland kanske det kan bli en fråga (till andra bokbloggare) om vad andra tyckt om boken och om den hissas eller dissas och varför och om de tycker att jag ska läsa ut den…

Jag skriver om alla böcker jag läser ut, är tanken i alla fall än så länge och då även om de böcker jag inte tyckt varit så bra. Jag betygsätter dock inte alla böcker jag läser men det har ingenting att göra med om det är en bra eller dålig bok.

Recensionsex får jag inte men skulle behandla dem som andra böcker gissar jag. Skulle jag få en bok jag inte är intresserad av så skulle jag inte läsa den men kanske göra ett inlägg om vad som kom i brevlådan?

 

Standard

8 reaktioner på ”Veckans bokbloggsfråga v.45

 1. Jag läser inte heller ut böcker som inte funkar för mig, håller med om att det inte alltid är helt lätt att veta när en ska bryta för en bok kan ju växla från att börja lite trögt och sen bli bra…men vissa böcker tröttnar jag bara på och då bryter jag. Finns ju så mycket böcker en vill läsa och tiden är kort 😉

  Gilla

 2. Jag läser nog 99% av böckerna jag börjar på men är det nånting som jag ledsnar på så kan det hända att jag bara ”blädderläser” efter att jag märkt att boken inte är intressant för mig.

  Gilla

  • Ja, det har nog hänt att jag blädderläst också ibland istället för att lägga ned boken helt. Inte ofta och det gäller nog främst deckare som jag kanske tröttnat på, främst om språket är tråkigt eller för många avvikningar från det väsentliga men som jag ändå vill ha lösningen på. Veta vem mördaren är…

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s