Fantasy, Roman, Tematrio

Tematrio – Resor

Berätta om tre böcker som innehåller någon form av resor!

tycker Lyrans Noblesser att vi ska göra den här veckan. Och bättre sent än aldrig kommer här min tematrio.

I Neverwhere av Neil Gaiman får vi uppleva London på ett nytt sätt. Richard Mayhew hjälper en skadad kvinna, Door, som kommer från en annan del av London än den Richard är van vid(!). Door är förföljd och Richard följer med henne ner i underjorden, under Londons gator, i tunnlarna och kloakerna. Richard får en uppgift där nere och man kan undra om han någonsin kommer hem igen. En resa på flera sätt och antingen tycker man om Gaiman. Mycket. Eller så gör man det inte. Alls. Och jag tillhör den första gruppen.

Island besöker vi i Blixthalka av Erik Helmerson och där får vi vara med på vännerna Eriks och Lottas rundresa på ön. Här sker både en inre såväl som yttre resa. Blixthalka var Helmersons debut och den tyckte jag om så då läste jag förstås Den onödige mannen och Au revoir, Magnus, hans senaste böcker. Gillade dem också (Bonustips!).

I En eller annan väg av Sara Paborn får vi följa med Frida och hennes storasyster ut i Europa och också i den här boken sker resandet på flera plan (som både böcker och filmer som skildrar resor ofta gör, åtminstone om det är bra historier).

Det var min tematrio för den här veckan.

 

Standard

5 reaktioner på ”Tematrio – Resor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s