Hett i hyllan, Klassiker, Roman

Hett i hyllan #6

Dags igen för en heting! Som Bokföring enligt Monika skriver:

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan? 

Klassikern Lady Chatterleys älskare av D. H. Lawrence rotar jag fram ur hyllan denna gång. Boken är tryckt 2002 och jag minns inte när det var jag köpte den men gissningsvis på någon bokrea 2004-2005? Klassiker får gärna flytta hem till mig för det är alltid intressant att läsa men det har inte blivit av än med den här. Vem vet, 2017 kanske blir ett bra år för Lady Chatterleys älskare?

Baksidestexten:

Lady Chatterleys älskare är en av världens mest berömda och debatterade böcker. I flera decennier gavs den bara ut i censurerade upplagor och när den slutligen utgavs oförkortad ledde det till polisingripande. Skildringen av kärleken mellan Connie, hustru till den förnäme lord Chatterley som behärskar hela trakten, och hans skogvaktare Oliver Mellors hör till det mest sensuella som någonsin skrivits.

Är det någon som har läst denna klassiker och vad tyckte du i så fall?

Standard

2 reaktioner på ”Hett i hyllan #6

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s