En smakebit på söndag

En smakebit på söndag

Dags för att bjuda på en liten smakebit igen som den norska bokbloggen Flukten fra virkeligheten uppmanar oss att göra. Bara inga spoilers!

Jag läser just nu flera böcker men min smakebit kommer från Över alla hinder – En civilisationshistoria av Anne Hedén, Moa Matthis och Ulrika Milles. Boken består av nio essäer om att vara en hästflicka och växa upp till kvinna. Enkel sammanfattning.

Mitt utdrag är från sida 43 och Moa Matthis essä, Om Yahooers drömmar.

När jag var liten var jag en bokslukare. Jag läste allt och jag läste överallt. När jag inte läste hade jag hästar omkring mig, levande eller låtsas. Böcker och hästar är för mig besläktade. Kanske handlar det om närvaron av en annan röst, ett annat temperament som inte är jag, men som inte markerar gränser som inte får överskridas, utan i stället öppnar upp för fantasin och drömmarna om vad jag skulle kunna vara, bli.

Standard

17 reaktioner på ”En smakebit på söndag

 1. Tack för smakbiten!
  Har tänkt att läsa mer essäer och poesi i år!
  SV: Pratchett var rolig, men FÖR MYCKET. Alldeles för många twister runt varje skämt för min del 🙂 Inte dålig – bara ,,, too much!

  Gilla

  • Hm, ja om skämt dras för långt kan det bli lite jobbigt. Essäer och poesi läser jag inte heller så ofta men när jag väl gör det så är det oftast ganska intressant/bra.

   Gilla

 2. Över alla hinder, det låter som titeln på en barn- och ungdomsbok om hästar som jag läste när jag var barn. Den här boken skulle det vara väldigt kul att läsa, eftersom jag själv i princip alltid haft häst och umgåtts med hästtjejer -kvinnor. Tack för smakbiten!

  Gilla

  • Jag var en halv hästtjej, om man kan säga så. Jag red på ridskola en gång i veckan men jag hängde inte i stallet hela dagarna. Och en hel del hästböcker läste jag förstås!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s