Helgfrågan

Helgfrågan v.3 19/1-22/1

Jag tycker att det är väldigt trevligt att Mias bokhörna har dragit igång Helgfrågan.

Frågorna hon ställer för den här helgen är:

Vad ska ni göra i helgen? Hur ser läsplanerna ut för helgen?

Helgen börjar förstås med fredagsmys och eftersom vi har två barn blir det nog tyvärr Fångarna på fortet och inte På spåret som vi tittar på. Men halva programmet består av reklam så det finns gott om tid att göra annat också.

Resten av helgen har vi inte något särskilt planerat. Viggo kanske leker med någon kompis, kanske det blir skridskoåkning, kanske jag (eller sambon) dammsuger. Det sistnämnda är ett stort borde men det är ju så tråkigt.

Roligare är då förstås att läsa! Och i helgen kommer jag att läsa ut 1947 av Elisabeth Åsbrink. Jag håller även på med Flickorna av Emma Cline men den har jag inte hunnit så långt i än. Vi läser har precis kommit så den kommer jag förstås kika och läsa i för att få boktips.

Standard

43 reaktioner på ”Helgfrågan v.3 19/1-22/1

 1. 1947 tyckte jag mycket om! Vi läser håller jag också på med. Jag läser Slutet på världen som vi känner den av Erlend Loe. (Och måste städa toaletterna hemma.)

  Gilla

 2. Sonen fick hjälpa till och baka istället för att se Fångarna på fortet där Jockiboi och Jonna tydligen skulle vara med. Hua. Jag får spela in reprisen istället åt honom. Då kan man spola när det är reklam.
  1947 är jag nyfiken på men jag har en annan bok av henne som jag borde läsa först.

  Gilla

 3. 1947 är ju så bra. Jag blev så imponerad av hur den är skriven, själva hantverket. Hustrun har jag också läst och recenserat i bloggen, perfekt bokklubbsbok, det finns mycket att diskutera. Mycket som man inser när boken är utläst och den får ligga till sig litet. Tankarna på den fortsätter att komma långt efteråt. Ett tecken på en bra bok enligt mig.

  Gilla

  • Här är det så härligt att det både måste tvättas och dammsugas. Men jag dammsög lite i går och ska ta resten idag. Ska bara försöka få barnen att hjälpa till och plocka upp lite prylar i sina rum så att det kan dammsugas där också. Sen tänker jag att vad bra vi har det egentligen med tvättmaskiner. Kom att tänka på det när jag såg Madicken med barnen och det tvättades nere vid ån.

   Gillad av 1 person

   • Verkligen! Diskmaskin är ju trist att inte ha men det går ju att leva utan. Men tvättmaskin, det är något helt annat. I dagens samhälle är den en livsnödvändighet. Annars skulle en av oss få sluta jobba och bara tvätta tror jag.

    (Dammsugningen skjuter jag medvetet på, städerskan kommer i morgon. Men plocka, det måste vi också göra idag.)

    Gillad av 1 person

 4. Vad mysigt när barnen blir lite större och man kan se tv ihop eller hitta på annat, jag är smått less på barnkanalen 🙂 Angående din fråga om rallylydnad så är det en gren som går ut på att ha så roligt med hunden som möjligt sen ska man klara vissa moment, sitt, sitt-går runt hunden, gå slalom mellan koner och lite sånt där. Väldigt roligt att träna in med hunden och man får en väldigt bra relation sen är det roligt när det går bra när man tävlar så klart 😉 Fast agilityn är mycket roligare, där det är fart och fläkt och mer en tävling. Rallyn går verkligen inte fort som man kan tro utan det är ingen publiksport och är rätt segt med all väntan men man har i alla fall roligt med sin hund och trevligt med sina träningskompisar.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s