Tematrio

Tematrio – en tysk, en fransk och en spansk

Ge mig en tysk, en fransk och en spansk så får vi se vad det blir. Det uppmanar Lyrans Noblesser i den här veckans tematrio och man är fri att blanda kulturformer som man vill.

Den här veckan blir jag pinsamt medveten om hur dålig jag är på att läsa böcker av författare från dessa länder. Frankrike reser jag väl till då och då mellan två pärmar men Tyskland? Inte så ofta. Spanien? Vart femte år kanske? Så min tematrio blir författare från varje land som jag är nyfiken på att läsa.

Tyskland får representeras av Jenny Erpenbeck (f. 1967) som jag hört mycket gott om.

Från Frankrike har jag valt Nina Bouraoui (f. 1967) som jag redan lånat en bok av på biblioteket. Hennes böcker har jag varit nyfiken på ett tag så ser fram mot att stifta bekantskap med henne.

Spanien. Vad ska jag säga? Jag kom först bara på en massa gubbar ska erkännas men efter lite googlande kom jag fram till att jag gärna skulle läsa något av Care Santos (f. 1970).

Så det blev en tematrio med författare jag aldrig har läst men gärna vill läsa. Alla råkade visst bli kvinnor i ungefär samma ålder dessutom. Så kan det slumpa sig ibland.

Har du läst någonting av någon av dem? Något du rekommenderar?

 

 

Standard

18 reaktioner på ”Tematrio – en tysk, en fransk och en spansk

  1. Bouraoui är en fantastisk författare med texter som ligger och balanserar på randen mellan poesi och prosa. Ofta med en flicka eller kvinna i centrum. Jag har skrivit om många av titlarna inne på och dagarna går så är det ngt du vill läsa om så är det bara att klicka dig dithttp://joanna-ochdagarnagar.blogspot.se/search?q=bouraoui

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s