Bilderböcker, Slukaråldern, Tematrio

Tematrio – Barn- och ungdomsböcker

Dags för Lyrans tematrio igen. Berätta om tre riktigt bra böcker för barn i olika åldrar!

  1. Kjelle börjar på hunddagis av Kajsa Gordan och Mia Maria Güettler – Om hunden Kjelle som är lite nervös för att börja på hunddagis. Tänk om de andra hundarna är dumma? Tänk om han inte får några vänner? En härligt charmig bilderbok och självklart blir det toppen på hunddagiset.
  2. Stjärnenatt av Jimmy Liao, en bilderboksberättare från Taiwan som fått många priser och det förvånar mig inte. Det här är en otroligt fin bok där bilderna står i fokus. Om en flicka med upptagna föräldrar. Farfar dör. Snön faller och en pojke ligger på grannens tak och ser glad ut där han tittar mot himlen. Som om han är från en annan planet. Om ensamhet, vänskap och sorg. Kanske att jag som vuxen uppskattar den mer än barnen…
  3. Det blåser på månen av Eric Linklater – klassikern om systrarna Dina och Dorinda har väl inte någon missat? Och har man missat – åtgärda genast!

 

Bonusböcker!

Kunde inte låta bli att fråga Lilly och Viggo om deras favoritböcker. Lilly hämtade Birger – det lilla Storsjöodjuret hittar på (bokvinst från Barnboksbloggen) som hon fick i förra veckan. Inte helt otippat val. Vet inte hur många gånger jag har läst den och sambon har nog också fått läsa den mer än en gång. Viggo tycker fortfarande att Hemska Harald från serien Riddarskolan är den bästa boken han har läst. Och ett nyare lästips från mig är Dumplin’ av Julie Murphy som jag läste förra året. Den är väl passande för tonåringar och utan övre åldersgräns. En bok man blir glad av om att acceptera sig själv. Typ.

Standard

16 reaktioner på ”Tematrio – Barn- och ungdomsböcker

Lämna en kommentar