Hett i hyllan, Roman

Hett i hyllan #10

Bokföring enligt Monika har kommit på Hett i hyllan, för att uppmärksamma hyllvärmare eller andra heta böcker. Så här skriver hon:

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan? 

Boken denna vecka får bli Italo Calvinos Kosmokomik. En bok som jag länge tänkt läsa men det har inte blivit av. Kanske för att den känns lite knepig. En bok jag behöver vara på rätt humör för att ta mig an.

På baksidan beskrivs boken:

Skräcködlornas utdöende, materiens sammansättning, universums uppkomst, galaxernas hastighet. Bakom var och en av dessa episoder ställer författaren en hypotes. Berättaren betecknas med QFWFQ, en nästan-människa och skrytmåns som upplever all världens förvandlingar och som själv förvandlas – till mollusk, fisk, ödla … Följ med på en fabulerande resa i kosmos, ett roande poetiskt äventyr.

Det är en tunn bok på drygt 150 sidor så det är inte bara tegelstenar som blir hyllvärmare hos mig. Gissningsvis hittade jag den på någon rea tillsammans med några andra som jag har i Nittonhundra-utgivningen men jag minns inte när. Boken är tryckt 2003 så jag har nog haft den i hyllan i minst tio år.

Standard

12 reaktioner på ”Hett i hyllan #10

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s