Feel good & chick lit, Roman

Det lilla bageriet på strandpromenaden

Titel: Det lilla bageriet på strandpromenaden

Författare: Jenny Colgan

Översättare: Birgitta Karlström

Förlag: Massolit pocket (2016)

Det här var en bok som fick följa med mig till Thailand men den fick följa med hem igen, oläst. Jag trodde inte att jag hade läst något av Jenny Colgan men det visade sig att det hade jag visst det. Amandas bröllop läste jag någon gång i början av 2000-talet men fråga mig inte vad den handlade om. Jag gissar att det var om en Amanda och hennes bröllop…

Jag kände att jag behövde lite feel good efter att ha läst en bok av lite mer motsatt karaktär (Sodomsäpplet av Bengt Martin) och då passade den här boken perfekt. Den är precis som den beskrivs på baksidan, en ”söt feelgoodroman”. Varken mer eller mindre skulle jag säga och ibland är det ändå tillräckligt. Det är en mysig bok för stunden men inte så mycket mer.

Boken handlar om Polly som efter att hennes och pojkvännens företag gått i konkurs är utblottad. Pojkvännen flyttar hem till sin mamma och Polly hamnar i ett billigt kyffe ovanför ett nedlagt bageri i ett litet fiskesamhälle. Givetvis visar det sig att Polly är en höjdare på att baka, något som uppskattas av många men inte av alla. Givetvis finns det trevliga män i boken och självklart uppstår ljuv musik. Givetvis slutar boken lyckligt.

Och ja, det är förutsägbart, och ja, ibland är det riktigt fånigt och formuleringar som får mig att himla med ögonen men i den här genren är jag storsint och sväljer det mesta.

 

Standard

2 reaktioner på ”Det lilla bageriet på strandpromenaden

  1. Jenny Eriksson skriver:

    Jag har funderat på att läsa den, och börjat men inte fastnat. Eftersom jag älskar feel-good kanske jag ger den en till chans 🙂 Gissar på att det är en bok som man behöver vara på rätt humör för att kunna ta till sig den.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s