En smakebit på söndag, Roman

En smakebit på söndag

Den norska bokbloggen Flukten fra virkeligheten uppmanar oss varje söndag att dela med oss av böckerna vi läser, med små smakbitar men inga spoilers.

Det ser ut att bli en riktigt fin vårdag i dag så jag tror att både kaffetermos och bok får följa med ut i dag om vi styr stegen mot någon lekpark. Boken som får följa med i så fall är Fiskarmännen av Chigozie Obioma som jag precis har börjat läsa.

Min smakbit kommer från inledningen av kapitel 4, sida 45:

Ikenna var en pytonorm:

En vildsint orm som blev en jättelik ohygglig reptil som levde i träd på högslätter ovanför andra ormar. Ikenna blev en pytonorm efter piskningen. Den förändrade honom. Den Ikenna jag kände blev en annan – en lynnig och hetlevrad person som ständigt var ute på jakt. Denna förvandling hade börjat tidigare, stegvis, i hans inre, långt före piskningen. Men det var först efter bestraffningen som den tydligt började visa sig och fick honom att göra saker vi inte trodde att han var kapabel till, av vilka den första var att göra en vuxen illa.

Standard

24 reaktioner på ”En smakebit på söndag

 1. Antingen så har jag sett den här boken på många bloggar eller så har den ett omslag som liknar någon annan bok, för jag känner inte igen vare sig titel eller författare. Tack för smakbiten!

  Gilla

 2. Det er så fantastisk når en kan begynne å lese ute. Vi gikk lang tur på fjellet i dag og jeg hadde bare på meg en tynn fleecejakke, så det betyr at snart, snart kan vi sitte ute i bakgården 🙂 Ha en riktig fin søndagskveld!

  Gilla

  • Ja, det är så skönt när man kan vara ute utan att vara alltför påbylsad. Och det blev lite kaffe och bok ute i dag. Ha en skön söndagskväll du med! Och en trevlig vecka!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s