Tematrio

Tematrio – Omläsning

Det var ett tag sedan jag var med och svarade på Lyrans Noblessers tematrio. Såhär skriver Lyran om tematrion den här veckan.

Eftersom det ges ut så mycket fantastisk litteratur varje år har jag börjat begränsa mig när det gäller att läsa om böcker. men ibland kan jag inte hålla mig, utan återvänder till en del favoriter. Berätta vilka tre böcker ni gärna läser – igen och igen!

Jag läser väldigt sällan om böcker. Numera alltså, som barn läste jag om favoritböckerna hur många gånger som helst. Men tre exempel på böcker jag har läst om som vuxen är:

 • Alla böcker om Harry Potter – Ibland läser jag på svenska och ibland på engelska. Jag vill ha alla illustrerade HP på engelska sedan är jag nöjd och glad!
 • Jane Eyre av Charlotte Brontë – Men senaste läsningen var för flera år sedan så det börjar bli dags igen.
 • Den hemliga trädgården av Frances Hodgson Burnett

Jag fungerar visst som så att favoritböckerna vill jag äga och gärna välja att läsa på engelska – om engelska är originalspråket då förstås.

Standard

14 reaktioner på ”Tematrio – Omläsning

 1. Tror du att du blir nöjd och glad när du har alla de illustrerade HP-böckerna på engelska? Glad kanske, men nöjd? Det finns alltid ytterligare någon bok man vill äga 😉

  Gilla

  • Hehe, mer nöjd vad gäller HP tror jag, då har jag alla på både svenska och engelska. I övrigt finns det nog massor av böcker som vill få plats i min hylla! Alldeles för många…

   Gilla

 2. Jane Eyre har jag också läst en massa gånger. Tror den var den första boken jag läste på engelska på högstadiet. Jag har nog aldrig läst den på svenska förresten..

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s