Veckans bokbloggsfråga

Veckans bokbloggsfråga

Det var ett tag sedan jag var med och svarade på veckans bokbloggsfråga som Carola med Barnboksbloggen håller i. Men eftersom vädret i dag inte uppmuntrade till lek i parken och det inte är dags för middag riktigt än så finns det helt plötsligt lite extra tid. Men nu blir jag långrandig, här är Carolas fråga:

Vilken ej längre levande författares författarskap saknar du allra mest? Skulle du vilja att någon fortsätter skriva böcker i dennes anda, så som sker med till exempel Gösta Knutsson (det ges ut nya bilderböcker om Pelle Svanslös lite nu och då) eller som i fallet med Stieg Larssons milleniumserie som ju David Lagercrantz skrev en fjärde del till?

Den här frågan var inte så lätt men jag tänker som så att det är väldigt få författare (döda) som jag har läst allt av. Även bland mina favoriter har jag en hel del kvar att läsa, som t.ex. av Selma Lagerlöf. Det är sällan jag gottar ned mig i hela författarskap men två författare som jag upptäckt på senare år är Neil Gaiman och Kazuo Ishiguro. Båda lever och har hälsan (vad jag vet) och kommer förhoppningsvis skriva massor av nya böcker i framtiden men jag har fortfarande flera titlar som redan finns, kvar att läsa. Det känns toppen!

Till den andra frågan. Nej, jag känner inte att någon annan författare behöver skriva en fortsättning på något jag tycker om. Det känns onödigt. Jag läser hellre något nytt om det är en bra författare men jag motsätter mig inte idén som sådan.

Jag känner mig inte så sugen på att läsa fortsättningen av milleniumserien, tyckte att det räckte mer än väl med tre böcker. Däremot kan jag förstå att det finns ett intresse från både läsare och förlag att få en fortsättning med tanke på vilken succé trilogin var.

Standard

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s