Bästautmaningen

Bästautmaningen – Nobelpristagare

 

Jag läser i perioder olika Nobelpristagare och har fortfarande målsättningen att läsa dem alla. Men det tar ju sin tid … En del av dem är verkligen bra, en del känns rätt förlegade. Eller allmänt krångliga. Berätta om din favorit bland Nobelpristagarna, fokusera på en text eller på en författare. 

Så skriver Lyrans Noblesser i veckans bästautmaning. Eftersom mina barn var oförskämt morgonpigga i dag kom jag också ur sängen tidigt och varför inte ägna morgonen åt lite läsning och bloggande innan dagen sätter igång på riktigt? Det här är första gången jag är med i Bästautmaningen. Jag brukar ha alldeles för svårt för att välja vad jag tycker är bäst. Men nu så!
Jag har inte läst många Nobelpristagare så jag har säkert många bra författare kvar att upptäcka. De Nobelpristagare som jag har läst har jag kanske läst en eller två böcker av och tyckt om många av dem så svårt att plocka en favorit. MEN så kom jag på kära gamla Selma! Selma Lagerlöf måste jag helt enkelt se som min favorit för jag har läst betydligt fler än två böcker av henne och tyckt om det mesta. Hon håller fortfarande och hennes böcker är inte krångliga och svåra som jag har känslan av att många Nobelpristagares böcker är.
Standard

10 reaktioner på ”Bästautmaningen – Nobelpristagare

  1. Lyrans Noblesser skriver:

    Selma Lagerlöf är i en alldeles egen kategori för mig, allra mest tycker jag om romanen Jerusalem.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s