Bokköp

Lite lycka på en loppis

Jag har precis kommit hem från en loppis. Jag är sjutton kronor fattigare men betydligt mer rik på ord, bilder och lycka. Jag hittade fyra böcker på loppisen, varav en gjorde mig härligt, barnsligt lycklig.

Nu ska här bli andra bullar! av Gunilla Hansson tyckte jag mycket om när jag var barn och jag har frågat mamma om hon har hittat den någonstans i bokgömmorna, men det har hon inte. (Nu behöver du inte leta mer mamma!) Den är min, bara min! Men jag läser den gärna högt för snälla barn.

Draksoppan hittade jag till Lilly, det är nog en bok i hennes smak.

Vitlöksballaderna av Mo Yan. Ja, men efter Förändring blev jag sugen på att läsa något mer av honom och visserligen kan jag låna på biblioteket men när jag fick den för en femma är det svårt att låta bli.

Stina Aronson och Hitom himlen har gått mig fullständigt förbi ska jag erkänna. Före den här veckan vill säga då jag efter lite bloggläsning har noterat att ”den boken” ska jag nog ta och kolla upp. Det gläder mig storligen att jag hittade den i behändigt pocketformat till en billig peng!

Standard

6 reaktioner på ”Lite lycka på en loppis

  1. Loppisar är det bästa som finns! Jag har inte läst någon av Aronsons romaner (förutom ”Feberboken” men den är ju inte riktigt en roman), men jag har tyckt mycket om hennes noveller och pjäser – och älskat hennes dikter!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s