En smakebit på söndag, Memoarer/biografier

En smakebit på söndag

Det ser ut att bli en fin dag i dag. Jag ska försöka ta mig till en konstutställning, sista dagen i dag tror jag, men sen har vi inte några särskilda planer för dagen. Innan dagen sätter igång bjuder jag på en smakbit.

Det är Mari med den norska bokbloggen Flukten fra virkeligheten som tycker att vi ska bjuda på smakebitar av det vi för tillfället läser. Det är en trevlig idé då man kan få en del boktips. Jag läser just nu Riktiga Elsie av Elsie Johansson.

Vad börd anbelangar kan det bli utsagt redan nu, att hemomkring – bland de närmaste grannarna, och framme i byn och utomkring i socknen – flinade man bakom ryggen på mig och rakt i ansiktet med för den delen. Pikade mig för att – ha ha ha! Ville utge också mig för att vara en oäkting, vilket är ett påhitt som faktiskt florerar än i denna dag. (Sida 103)

Standard

30 reaktioner på ”En smakebit på söndag

 1. Det var en gripande smakbit. Jag har inte läst något av henne som jag kan minnas, måste googla och se vad hon skrivit. Jag ser att du tipsar om trilogin om Nancy, den blir jag nyfiken på.

  Gilla

 2. Tack för smakbiten! Faktiskt inte läst något av författaren, kanske man borde göra…
  Trilogin om Nancy blev verkligen populär, även (och kanske framförallt?) bland äldre bokläsare. Kul. 🙂

  Gilla

 3. Jag har inte heller läst något av författaren, men det känns som att jag borde gör det någon gång… så mycket böcker och kort om tid….Tack för smakbiten!

  Gilla

  • Jo, för mig blev det ett spontanlån. Minns att när den kom förra året var det väldigt lång kö på biblioteket så det blev aldrig av att jag reserverade den då.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s