En smakebit på söndag, Roman

En smakebit på söndag

Dagen efter finalen i Eurovision. Sveriges Robin Bengtsson blev femma, klart godkänd. Portugal vann och det var helt okej tycker jag men att Österrike var den låt som fick minst av folkets röster förvånade mig. Tycker i alla fall att det är väldigt spännande med det nya poängutdelandet, att det inte avgörs förrän sista poängen delas ut.

Men nu är det en ny dag, söndag, och dags att vara med i en smakebit på söndag som Mari med den norska bokbloggen Flukten fra virkeligheten håller i.

Den här gången har jag valt en smakbit ur Nejlikmusslan av Bengt Martin (1933-2010). Det är andra boken om Joakim Mander. Första boken Sodomsäpplet är vald till årets Stockholm läser-bok och efter att ha läst den var jag nyfiken på vad som skulle hända med Joakim och reserverade boken på biblioteket. Böckerna om Joakim Mander gavs ut i slutet av 1960-talet och handlingen tilldrar sig ungefär tjugo år tidigare.

”Har du haft någon dragning till ditt eget kön?”

En gång hade Janne frågat, kommit nära. Rösten var utan intresse, utan värme. Som om ingenting angick den, var utan betydelse.

Joakim hade varit nära. Då. Att säga att det var därför …

Att det var anledningen. Att Nick inte vågade längre. Var rädd för fängelse. Du är minderårig, Joa. Det är farligt, hade han sagt. Och Nick hade talat om den stora åldersskillnaden. (Sida 8)

Standard

22 reaktioner på ”En smakebit på söndag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s