En smakebit på söndag, Roman

En smakebit på söndag

Den här veckan har bara runnit iväg med kalas, Lillys 5-års-kontroll på BVC, våravslutning med konstföreningen, skolavslutning för Viggo och dessutom helt okej väder så jag har knappt hunnit blogga själv eller läsa andras bloggar men nu tänkte jag inleda söndagen med just det genom att vara med med en liten smakebit på söndag som Mari med bokbloggen Flukten fra virkeligheten håller i. Enda regeln är inga spoilers!

Jag har valt en smakbit ur boken Göra sig kvitt Eddy Bellegueule av Édouard Louis. Jag tänkte börja läsa den i dag så därför kommer smakbiten från början av boken.

Från min barndom har jag inte ett enda positivt minne. Jag vill inte påstå att jag aldrig, under dessa år, upplevde känslor av lycka eller glädje. Jag menar bara att lidandet är diktatoriskt: det utplånar allt som inte omfattas av dess ordning.

Två pojkar dök upp i korridoren, den förste var lång och rödhårig och den andre kort och kutryggig. Den långe rödhårige spottade fram Här fåru rätt i käften.

Spottloskan rann sakta över mitt ansikte, gul och tjock, som sådana där slemklumpar med stark och kväljande lukt som äldre och sjuka brukar harkla upp. De båda pojkarnas gälla genomträngande skratt Kolla horungen han har käften full. (Sida 11)

Standard

20 reaktioner på ”En smakebit på söndag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s