Listor och sånt, Okategoriserade

Något av det här ska jag väl hinna läsa i sommar?

Alltså, jag är ju lite svag för det här med listor så här kommer en liten lista med några böcker som jag vill läsa i sommar. Eller sommar och sommar, börja läsa i sommar åtminstone och sen får jag se.

 • Utvandrarna av Vilhelm Moberg – har jag tänkt läsa i flera år men det har inte blivit av. Känner mig sporrad att äntligen läsa den i sommar.
 • Stephen King – har aldrig läst och det är ju inte riktigt klokt. Det ska åtgärdas i sommar men eftersom jag har flera böcker i hyllan återstår att välja vilken/vilka bok/böcker det ska bli.
 • Andrum: Om stölden av en flyktingkris och om de bestulna av Viktor Banke – den boken är jag väldigt nyfiken på och faktiskt verkligen väntat länge på. Jag har reserverat den på biblioteket såklart.
 • Århundradets kärlekssaga av Märta Tikkanen – Jag trodde att jag hade läst den men när jag bläddrade i mammas exemplar blev jag osäker så jag lånade hem den.
 • Thirteen reasons why av Jay Asher – Jag tittade på serien på Netflix men vill gärna läsa boken också. Jag köar på biblioteket och hoppas att jag är hemma när den väl kommer men med min vanliga (o)tur vet man aldrig.
 • Tyst – Om de introvertas betydelse i i ett samhälle där alla hörs och syns av Susan Cain är en bok jag länge tänkt läsa.  Jag är även nyfiken på hennes nya bok Den tysta kraften, men var bok har sin tid eller nåt sånt.
 • Livets ord av Thomas Arnroth, biografisk serieroman som jag tycker verkar intressant. Det kan nästan inte bli fel här, känner jag spontant för min del så den har jag också reserverat på biblioteket.
 • Sista boken om Maj av Kristina Sandberg vill jag läsa. Den har jag lånat av svärmor och har haft hemma väldigt länge.
 • Sen måste det bli lite fantasy förstås men där vet jag inte riktigt vad jag vill. Ska jag påbörja en ny serie eller läsa en serie där alla delar redan finns? Det senare känns mer praktiskt för då kan jag ju läsa hela serien på en gång om det är något jag gillar – toppen för mig som är bra på att virra ihop serier annars.
 • Och någon/några deckare börjar det bli dags för.
 • Kunde jag beta av några hyllvärmare vore det toppen så några av dem måste med till landet för man vet aldrig när andan faller på!
 • Läsa om några barnböcker är alltid trevligt också.
 • Sedan lite på kul vore det att beta av hela På spaning efter den tid som flytt.

 

 

Standard

6 reaktioner på ”Något av det här ska jag väl hinna läsa i sommar?

 1. Jenny Eriksson skriver:

  Utvandrarna ska jag också läsa i sommar, Sandvikens folkbibliotek har något som heter ”En svensk läsklassiker” så då är den som är den tredje etappen under sommaren.

  På spaning efter den tid som flytt är ett ständigt sommarprojekt för min del, någon dag ska det gå. Den är ju bra (det jag hittills läst) men kräver mycket långsamhet och uthållighet.

  Gilla

  • Vad roligt att du också ska läsa Utvandrarna i sommar. Den tänker jag ta med mig till landet när semestern börjar. På spaning har jag inte kommit någon bit alls i. Jag började en gång och sen tog det stopp och då var inte många sidor lästa. Men jag har Proust blickande på mig från hyllan så någon gång tänker jag mig att jag ska ta itu med hans verk…

   Gilla

 2. Listor är kul! 🙂 Sista boken om Maj ja, den har jag länge tänkt läsa, behövde en paus från Maj och den blev lite längre än det var tänkt, få se om den kan bli läst i höst. Härligt att du har Stephen King kvar att läsa. 🙂

  Gilla

  • Ja, min paus från Maj blev också längre än tänkt. Jag minns att mamma hade Pestens tid i bokhyllan när jag var barn och jag har för mig att både titel och omslag var i läskigaste laget för mig…

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s