Roman

I det förflutna av Kate Morton

Titel: I det förflutna (The Distant Hours)

Författare: Kate Morton

Översättare: Ann Björkhem

Förlag: Månpocket (2017)

I det förflutna är en liten tegelsten på runt 550 sidor och jag brukar inte vara ett fan av tjocka böcker men det finns alltid undantag. Jag har tidigare läst Den glömda trädgården av Kate Morton och den tyckte jag om så därför var jag nyfiken på den här boken och tänkte att den skulle passa bra som sommarbok. Det går liksom inte att få för mycket av engelska slott och familjehemligheter om sommaren.

1992 delas 50 år gamla brev ut som har hittats på en vind. Edie Burchills mamma får ett av dem och Edie får efter ett tag veta att hennes mamma som barn evakuerades till ett slott på landet. Milderhurst Castle. Mamman berättar ingenting och Edie blir nyfiken. Det visar sig att de tre systrarna som Edies mamma bodde hos fortfarande lever alla tre och bor kvar på slottet. Det visar sig också att deras far var den berömde författaren Raymond Blythe, han som skrev Edies favoritbok från när hon var barn, The True History of the Mud Man. Edie börjar nosa i det förflutna…

Egentligen händer det inte så mycket i den här boken. Och det skulle kunna vara ett problem.

Men jag trivs verkligen med den sakta lunken och miljön jag får befinna mig i och även om jag känner ett visst ”jaha” när ”mysteriet eller gåtan” får sin lösning tyckte jag ändå om boken. Ibland är det resan som är poängen och inte resmålet eller vad man brukar säga.

 

Standard

6 reaktioner på ”I det förflutna av Kate Morton

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s