Veckans topplista

Veckans topplista v. 32 – Frankrike

I Johannas deckarhörna är veckans tema Frankrike. Jag funderade lite hit och dit på om jag skulle skriva om böcker jag läst, böcker jag vill läsa igen eller böcker jag ska/vill läsa.

Det blev fem böcker som jag vill läsa.

 1. Kärlekens fyra årstider av Grégoire Delacourt – står överst på läslistan. Den ska vi diskutera i bokcirkeln på tisdag så det är dags att läsa den. Det blir nog läsning i kväll och sen är det nästan så att jag hoppas på en regnig dag i morgon så jag med gott samvete kan läsa större delen av dagen. Om jag vill.
 2. Ett arabiskt vemod av Abdellah Taïa – självbiografisk roman av Marockos förste öppet homosexuelle författare. Bor numera i Paris.
 3. Pojkflickan av Nina Bouraoui – Också en självbiografisk roman som jag är nyfiken på. Jag läste Våra kyssar är avsked av Bouraoui tidigare i år fast egentligen var det Pojkflickan jag var mest intresserad av att läsa först. Så tror jag att det var i alla fall.
 4. Thérèse Raquin av Émile Zola – klassiker jag inte har läst men som lockar.
 5. Pappa Goriot av Honoré de Balzac – Jag har inte något minne av att jag har läst Pappa Goriot heller.

Format och formgivning i mina utvalda böcker gör att jag verkligen vill läsa böckerna men vi får se när det blir av. Ja, den första ska jag påbörja på studs förstås…

 

Standard

12 reaktioner på ”Veckans topplista v. 32 – Frankrike

 1. jag har läst Kärlekens fyra årstider, Thérèse Raquin och Pappa Goriot. av Nina Bouraoui har jag läst andra titlar av. Slutet på en underbar vänskap av Abdellah Taïa har jag också läst. vill gärna läsa Pojkflickan och Ett arabiskt vemod

  Gilla

  • Ja, jag vet att en grupp läste den då. Vi läste ganska många klassiker och annat i min klass men ibland var vi uppdelade i smågrupper och redovisade om böckerna på olika sätt.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s