Mord och sånt där spännande

Skuggpojken

Titel: Skuggpojken

Författare: Lucifer (Carl-Johan Vallgren)

Förlag: Albert Bonniers Förlag (2013)

Bättre sent än aldrig brukar man visst säga men i det här fallet vet jag inte. Jag läste ut Skuggpojken i början av månaden och jag är inte den som för anteckningar när jag läser och nu med några titlar mellan… Vad ska jag säga om den här boken?

Jo, den var väl helt okej. Inget mästerverk och inget bottennapp. Hyfsat spännande men kanske lite långsökt historia. Kan jag tänka mig att läsa fler böcker av Lucifer? Nja, jag vet inte. Jag tänker väl som så att jag planerar inte att läsa fler men jag utesluter det inte. (Förmodligen inte alltså med tanke på hur många böcker som finns.)

Vad handlade då boken om? Jo, 1970 försvinner en liten pojke från en t-banestation i Stockholm. Det är en kvinna som säger till pappan att det är lugnt, han kan åka med barnvagnen i hissen så tar hon hand om sonen som hellre vill ta trappen. När pappan kommer ner är sonen och kvinnan försvunna. Många år senare, 2012, försvinner pojkens bror Joel och hans mycket läckra fru kontaktar Danny Katz och ber honom om hjälp då hon säger att Joel sagt att han var den enda han litade på. Något sånt.

Och ja, sen försöker någon sätta dit Danny Katz för mord.

Hundar förekommer. Eller i alla fall en.

Sedan undrar jag bara över namnvalet Lucifer. Jag tycker att det är fånigt men det kanske finns någon smart tanke bakom.

Standard

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s