Hett i hyllan, Roman

Hett i hyllan #29

I dag och i morgon är förskolan stängd, lite typiskt när man precis har kommit igång med vardagsrutinerna men det är bara att gilla läget.

Jag har i alla fall tid att visa upp en hyllvärmare nu på morgonkvisten innan Lilly och jag ska ut i regnet och hälsa på en av hennes kompisar (eller två, det är ett syskonpar). Så här skriver Bokföring enligt Monika:

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Jag har den här veckan plockat ut Jonas Hassen Khemiris Montecore – En unik tiger som jag haft i bokhyllan sedan den kom. Jag påbörjade faktiskt boken när jag fick den men av någon anledning läste jag bara några sidor så jag måste allt ta och ge boken en ny chans. Jag gillar andra böcker jag har läst av Khemiri och jag tycker att omslaget är väldigt fint.

Har du läst Montecore? Eller någon annan bok av Khemiri? Hiss eller diss?

 

Standard

10 reaktioner på ”Hett i hyllan #29

 1. Jag har inte läst något av honom, bara sett en film som bygger på hans Ett öga rött. Kanske är det orättvist att bedöma en författare efter en filmatisering, men jag är inte speciellt sugen på att läsa hans böcker 🙂

  Gilla

  • Ja, han verkar trevlig men böckerna kan nog vara lite knepiga. Ett öga rött tyckte jag mycket om när jag kom in i sättet den var skriven på och hans senaste bok var väldigt bra också. Jag ringer mina bröder tyckte jag om både som text och teateruppsättning.

   Gilla

  • Nej, den uppskattas nog inte av alla för den var rätt knepigt skriven men jag gillade den när jag vant mig vid språket. Hans senaste (tror jag det var) var också bra men den var lite småknepig också innan jag kom in i den. Det är nog därför jag inte har läst Montecore än, jag förväntar mig något lite småknepigt och det är inte alltid man är på humör för det!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s