Helgfrågan

Helgfrågan v. 37

Lite i min enfald trodde jag att jag skulle få sova länge i dag. Vet inte riktigt hur jag tänkte men det blev i alla fall inte så. Jag förstår inte riktigt varför barnen måste vakna tidigare på helgerna än på vardagarna.
Lite senare i dag väntar ett besök på Fotografiska museet med två vänner. Det ser jag fram emot men innan dagen fortsätter tänkte jag besvara helgfrågan. Den här gången undrar Mias bokhörna:
Vad gillar du för bokligt event? 
Bonusfråga: Om du skulle sadla om, ja inte hästen utan jobb. Vilket yrke skulle du välja?

 

Bokliga event är alltid trevliga. Jag gillar att lyssna på författarsamtal av olika slag och helst om det borras lite mer på djupet, i hela författarskapet eller i boken eller ämnet som diskuteras.

Som bokligt event måste väl även bokcirklar räknas in och att diskutera böcker tillsammans med andra är ett mycket trevligt och återkommande inslag i mitt liv sedan ganska många år tillbaka.

Bonusfrågan då? Jo, det skulle nog vara något konstnärligt och kreativt, en konstnär av något slag skulle inte vara så dumt.

Eller varför inte astronaut? Det ville jag bli under en kort tid när jag var barn.

Live long and prosper.

Standard

15 reaktioner på ”Helgfrågan v. 37

 1. En del av mig skulle väldigt gärna vilja vara med i en bokcirkel, vissa böcker är sådana att jag skulle älska att diskutera dem. En annan del av mig tycker det verkar jobbigt att läsa något någon annan har bestämt 🙂

  Gilla

 2. Vi var några stycken som under några år träffades regelbundet och fikade/åt lunch samtidigt som vi diskuterade den bok vi läst. Det var verkligen jättekul och jag saknar det. Jag håller med Monika i kommentaren här ovanför, att vissa böcker är sådana som man vill dela med andra, prata mer om.

  Fotografiska låter lockande 🙂 Själv skall jag skjutsa barn till danslektioner och passa på att läsa under tiden.

  Gilla

  • Ja, en del böcker kan man verkligen diskutera och ibland har vi valt böcker där vi kanske varit för eniga i smaken. Roligast är det när det är en bok som några dissar och andra hissar.

   Det ska bli trevligt med Fotografiska, har länge tänkt besöka det men det har inte blivit av.

   Trevlig lässtund!

   Gilla

  • Ja, det är lite typiskt. Men antar att är man ledig gäller det att ta tillvara på dagen, eller något sånt?! Ja, rymden vore något. Men jag trivs ganska bra med fötterna på jorden…

   Gilla

 3. Dags att besöka Fotografiska snart igen. Ligger på vägen hem från jobbet så jag har ingen ursäkt bortsett från att det är svårt att hitta tiden.

  Älskar bokklubbar! I en tidigare konstallation enades vi om vad vi skulle läsa, nu är en person enväldig i val av både bok och restaurang. Funkar utmärkt och öppnar upp för böcker jag aldrig skulle ha läst annars.

  Gilla

  • Det var första besöket för mig på Fotografiska men då hade vi pratat om att gå dit i kanske två år… Det var fina utställningar men väldigt mycket folk!

   Ja, om någon annan ska bestämma helt enväldigt förstår jag att det kan bli alla möjliga nya bokbekantskaper. Det är spännande!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s