Helgfrågan

Helgfrågan vecka 40

Den här veckan är det Nobelpris som gäller i Mias bokhörna som undrar:
 • Vad tycker ni om valet av Nobelpristagare 2017?
 • Kan ni tänka er att läsa något av denna författare?
 • Var det någon annan du hellre sett fått priset?
Dags att återanvända en gammal bild från Hett i hyllan. Den otröstade har jag än så länge inte läst av Ishiguro men nu borde jag väl ändå göra det snart, tycker jag. Jag tycker att det var ett överraskande men mycket bra val att utse Kazuo Ishiguro till årets Nobelpristagare i litteratur. Jag har läst flera böcker av honom och kommer med stor sannolikhet läsa de titlar jag inte har läst av honom och förhoppningsvis många kommande böcker. Jag är med andra ord helnöjd med Ishiguro som pristagare. Å andra sidan hade jag ju redan ”upptäckt honom” så den del som jag tycker är lite kul med nobelpriset har redan försvunnit, det där med att få upp ögonen för en ny författare som man kanske inte läst tidigare.
Hurra för Ishiguro!
Standard

24 reaktioner på ”Helgfrågan vecka 40

 1. Vad kul att folk i alla fall känner till och många verkar ha läst någonting av årets vinnare!! Bara det visar ju att det var mer rätt än vissa vinnare som ingen ens hört talas om 😉

  Gilla

  • Jo, så känner jag också. Det har ju hänt några gånger att man inte hört talas om författaren förut. Det är i och för sig ganska spännande det också för då får man kanske upp ögonen för en författare man annars aldrig skulle ha läst.

   Gilla

  • Det är ett bra val om du inte läst något tidigare. Den boken är lite mer ”spännande” än hans andra böcker som är väldigt lågmälda både till innehåll och språkstil.

   Gilla

  • Jag tror lite att Atwood varit för mycket på tapeten på sistone men jag skulle gärna se henne (och då har jag massor kvar att läsa) eller Oates tilldelas priset någon gång. Ja, fler kvinnor helt enkelt.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s