Ungdomsbok

Kronprinsessan

Titel: Kronprinsessan (The Heir)

Författare: Kiera Cass

Översättare: Carina Jansson

Förlag: B Wahlströms (2017)

Fjärde boken i serien The Selection men i den här boken är det inte America som har huvudrollen utan hennes dotter Eadlyn, kronprinsessan. America träffade prinsen (numera är de kung och drottning) när hon hamnade i urvalet och nu vill de att Eadlyn ska se om hon kan hitta sin blivande i en liknande urvalsprocess. Anledningen till att de vill ha ett urval är för att det är oroligheter i landet och de hoppas att flytta folkets fokus till en positiv begivenhet. Så från de tidigare böckernas bachelor är det den här gången dags för bachelorette.

Eadlyn är (förstås) måttligt intresserad av det hela men hon känner att hon måste hjälpa sin familj så hon går med på idén men med förbehållet att hon inte ska behöva gifta sig om det inte finns någon hon fastnar för. Hon ska uthärda de tre månaderna som urvalet ska pågå men har inte tänkt sig att bli kär och hon har planerat att få kandidaterna att självmant lämna slottet.

Liksom de tidigare böckerna är Kronprinsessan en beroendeframkallande bladvändare. Ja, det är ganska fånigt men jag kan inte låta bli att läsa. Jag gillar också att jag inte är helt säker på vilken kille Eadlyn kommer att bli tillsammans med i nästa bok även om jag har mina gissningar. Och givetvis måste jag läsa nästa bok för att se om jag har rätt.

Standard

6 reaktioner på ”Kronprinsessan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s