Böcker jag inte läser ut

Böcker jag ger upp

Det här är ett litet inlägg om böcker jag påbörjat i år men som jag upptäckt att jag inte alls känt för att läsa, som jag gett upp helt enkelt. Det är nog någon mer bok jag börjat läsa och lagt ner men den är redan glömd.

Fågelsång av Sebastian Faulks – en gammal hyllvärmare som jag nu äntligen gav chansen. Jag tror att det kan vara en bra historia. Jag tyckte om att kvinnan var äldre än mannen i kärlekshistorien (eller jag kom ju aldrig så långt) men jag kände att det var för detaljrikt och omständligt språk och samtidigt liten pocketstil så nej…

Bekantas bekanta av Mats Strandberg – Det är roligt med böcker som utspelar sig på 90-talet men trots det blev det inte mer än några få kapitel av Bekantas bekanta för min del. För jobbiga karaktärer och för ytligt. Jag orkade inte mer.

… och jag orkade inte mer Britt-Marie heller. Så nej, Britt-Marie var här av Fredrik Backman bestämde jag mig för att lägga åt sidan ganska snabbt också. Ska erkänna att jag kanske inte gett upp boken helt eftersom jag inte direkt föll för Min mormor hälsar och säger förlåt från början heller, så jag kanske ger den chansen någon annan gång.

När katten är borta av Linda Nichols – Nej, det här kändes bara pinsamt. En bok med några år på nacken (faxar!) som säkert har sin charm men jag kände väl inte för förutsägbart trams just då. En kvinna går till en doktor som inte är doktor utan hantverkare…

 

 

Standard

8 reaktioner på ”Böcker jag ger upp

 1. Jag ger sällan upp böcker. Däremot kan det ta många år innan jag läser ut dem. Just nu har jag två böcker som jag har extremt svårt för. Har ”förlagt” dem på balkongen och hoppas att de inte ska överleva vintern.

  Gilla

  • Nja, jag kan hålla på länge med vissa böcker också, läsa massor av böcker mellan och sen fortsätta läsa, men det är bara med böcker jag gillar. Började t.ex. med Utvandrarna i höstas och den läser jag i lite då och då. Lite som att suga på en karamell. Men böcker jag har svårt för ger jag upp…

   Gillad av 1 person

 2. Jag har läst Britt-Marie och gillade den. Men jag gillade de andra Backman-böckerna också. Har haft svårast för Björnstad och det tog ca halva boken innan jag kom in.

  Jag har svårt att ge upp böcker, men jag borde bli bättre på det. Just nu läser jag väl mest recex, och då går det ju inte att lägga bort dem på samma sätt ändå. men då kan det ta en himla tid istället innan de blir lästa.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s