En smakebit på söndag, Mord och sånt där spännande

En smakebit på söndag

Jag har precis följt Viggo till en kompis och just nu sitter jag och surfar runt med Vasaloppet som lite bakgrundstv. Längdskidor är utmärkt för det ändamålet. Men innan jag surfar vidare tänkte jag dela med mig av en smakbit.

Det är Astrid Terese med norska bloggen Betraktninger som har tagit över söndagens smakbitar där vi delar med oss av böckerna vi läser.

Jag har, lite ovanligt för mig, blivit på deckarhumör nu på sistone och boken jag plockat upp nu är Springfloden av Cilla och Rolf Börjlind. Springfloden är den första boken om Tom Stilton och Olivia Rönning. Smakbiten kommer från sida 66 för det är där jag befinner mig.

Bukten hade samma form som då. Klipporna låg där de alltid hade legat. Stranden gick i en vid båge längs samma täta skogsbryn. När det var ebb var det fortfarande torrt en mycket lång bit ut, ända ut till det hejdade havet. I det avseendet var ingenting förändrat vid Hasslevikarna, 23 år senare. Det var fortfarande en vacker och rofylld plats. Den som kom hit för att njuta idag kunde knappast föreställa sig det som hade hänt då.

Just här, just den natten, när det var springflod.

Standard

28 reaktioner på ”En smakebit på söndag

  • Ja, jag läser inte deckare så ofta heller men har hört så mycket bra om Börjlinds böcker så att jag blev nyfiken. Har inte sett tv-serien som jag också hört ska vara bra.

   Gilla

 1. Börjlinds är mina favoriter bland deckarförfattare. Jag var ingen deckarläsare för bara två år sedan, men sedan var det faktiskt boken Springfloden och senare filmatiseringen som fick mig att ändra mig. Efter Springfloden var jag tvungen att läsa de andra böckerna också, och plöjde allihop i ett svep 🙂 Utom den fjärde boken, den kom ut ett år senare. Nu väntar jag på femte delen, som jag läste skall komma i år.

  Gilla

 2. Wasaløpet har gått som bakgrunnsstøy her og i dag. Det vil si at det er bakgrunnsstøy for meg, mens mannen min følger med 🙂 Vi har tydeligvis fått en gullmedalje på skøyter og i dag. Jeg hørte hvertfall den norske nasjonalsangen 🙂
  Jeg likte virkelig godt Springflo så jeg leser bøkene til dette forfatterparet så fort de blir oversatt til norsk.
  Ha en riktig fin søndag!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s