Ungdomsbok

Drottningen

Titel: Drottningen (The Crown)

Författare: Kiera Cass

Översättare: Carina Jansson

Förlag: B Wahlströms (2018)

Drottningen är femte och avslutande boken i Kiera Cass serie The Selection. De tre första böckerna kan man läsa som en trilogi för fjärde och femte boken har en ny huvudperson. (Första böckernas huvudpersons dotter.)

The Selection är som The Bachelor på tv. Det hela går ut på att finna den rätte genom ett urval. Det hela är egentligen ganska fånigt men jag charmas ändå även om man kan gissa sig till hur det hela ska sluta.

Eadlyn får större ansvar då hon går in som regent då hennes mamma är sjuk och pappa kungen är vid moderns sida. Urvalet pågår och nu är det sex friare kvar. Eadlyn tycker om dem alla och alla har de något som tilltalar eller kompletterar henne själv. Vem ska hon välja? Blir det Kile som funnits i hennes närhet hela livet eller den alltid glada Henri som övar på sin engelska men har en bit kvar? Eller blir det någon av de andra friarna? Eller någon helt annan?

Efter att ha läst alla fem böckerna i serien kan jag säga att jag tycker bäst om de första tre. Jag gillar de två sista också, ska jag säga, men jag saknar det lite smådystopiska som finns i de första böckerna. Där får man lite mer än ett bachelor-avsnitt. Där är det mer av samhällskritik över hur landet styrs och även om det har förändrats genom böckerna till det bättre blir det lite väl ytligt i fjärde och femte boken där mycket av folks missnöje riktas mot Eadlyn.

Standard

En reaktion på ”Drottningen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s