En smakebit på söndag

En smakebit på söndag

Det var länge sedan jag var med med en smakbit och det var länge sedan jag bloggade. Jag smygstartade lite igår och nu är förhoppningen att jag ska bli lite aktiv med bloggandet igen.

Nu står tv-n på och i matchen mellan Spanien och Ryssland står det 1 – 0. I dag har jag börjat läsa Till min dotter av Malin Wollin och smakbiten kommer från sida 46. Det är ungefär dit jag har hunnit och igenkänningen är stor.

Om det var studiedag hade vi huset för oss själva och kunde göra dubbel sats hemgjord dajm och ställde den att svalna i matkällaren. Innan den hade stelnat var allting uppätet och magen i segt uppror. När  mamma kom hem ville hon veta varför det stod två flottiga bakplåtar med ingenting på tvärs över läskbackarna i källaren.

”Vi har bakat, det är driftigt”, sa vi.

Mamma nöjde sig med det och diskade sedan om hela disken.

Fler smakbitar hittar du hos Betraktninger ~ tanker om bøker.

Och nu står det 1 – 1…

Standard

18 reaktioner på ”En smakebit på söndag

    • Dajm, eller snarare dajmsmet brukade mina kompisar och jag göra när vi var runt 12-13. Väldigt gott! Men jag tror (eller hoppas!) att jag var bättre på att städa undan efter mig i köket.

      Gilla

  1. Jag uppmuntrar nog också alla bakningstendenser hos mina söner, men vet inte om jag skulle gå så långt som att städa efteråt.. Men verkligen, jag gillar att de tar sig för och lagar något åt sig, en av dem bor ju redan själv i veckorna på vintern, så då känner jag mig rätt säker på att han får fixat åt sig det han vill ha!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s