Okategoriserade

Halvåret

Nu har halva 2018 gått och jag tänkte kika på min läsning så här långt.

Jag har läst 29 böcker totalt, vilket är ungefär en bok i veckan. Det är betydligt färre böcker än samma tid året innan men jag har varit i en lässvacka. Det jag har läst i år har jag till större delen läst under helgerna och även om jag har läst en bra bok har det ändå inte blivit mycket läst på vardagarna utan boken/böckerna har fått vänta till helgen.

Jag tror, eller är tämligen säker, på att semestern kommer att råda bot på det. Nu är det dags att sluka böcker igen!

Ett av mina mål för i år var att läsa mer ur min egna hylla och inte bara biblioteksböcker. Det har gått ganska bra, tycker jag. Endast 11 böcker av 29 är biblioteksböcker och resten är ur egna hyllan (eller andras!). Just nu har jag dock en del biblioteksböcker hemma och fler reserverade och risken är stor att den högen blir större när jag blir mer bloggaktiv igen och ser intressanta böcker på andras bloggar.

Jag har läst fler deckare/spänningsromaner än vad jag normalt brukar göra (9 st om jag räknat rätt). Mycket beror det på att jag upptäckte Cilla och Rolf Börjlinds författarskap och betade av dem. Jag ser så fram mot femte boken!

I övrigt har det varit mest fantasy/dystopi och ungdomsböcker. Inte många ”vanliga” romaner.

De flesta böckerna har skrivits av kvinnor.

Jag har läst många bra böcker men hittills ingen bok som har fått toppbetyg eller varit fantastisk. Det hoppas jag ändras under kommande halvår.

Standard

2 reaktioner på ”Halvåret

  1. Linda skriver:

    22 för min del. Då utgår jag ifrån bloggen. Läst en del ur hyllan, men även faktiskt två böcker på e-lån via Ipad och det var smidigare än väntat. Jag hoppas också på sommarläsningen. Har för min del inte satt upp något mål avseende läsningen, bara jag har en eller två böcker på gång så är jag nöjd. För mycket jobb för att ha mål även här känner jag.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s