Mord och sånt där spännande

Annabelle

Titel: Annabelle

Författare: Lina Bengtsdotter

Förlag: Forum (2017)

Jag har sett den här boken hyllas (ja, några har väl inte varit lika översvallande positiva men så är det väl alltid) men har väl inte tänkt så mycket mer. Det är en deckare och jag läser sällan deckare så även om en bok i deckargenren fått fina lovord är det ändå inte något jag kastar mig över. I år däremot känns det som att jag läser betydligt fler deckare eller kriminalromaner än vanligt och när jag såg att min svärmor skulle sälja den här boken på loppis tänkte jag stopp! Den här vill jag läsa! och extrakul blev det när jag tyckte att jag kände igen Lina Bengtsdotter på bilden i boken. Lite googlande senare och jag fick det bekräftat, vi har pluggat svenska samtidigt på Södertörn…

Men nu några rader om boken.

En sommarnatt försvinner sjuttonåriga Annabelle i Gullspång. Kriminalinspektören Charlie Lager skickas tillsammans med sin kollega dit för att lösa fallet. Charlie kommer själv från Gullspång men det är inget hon skyltar med och hon har inte varit där på många, många år.

Det är en bra bok på så vis att jag hela tiden vill läsa vidare. Jag tycker mycket om språket och tempot i boken men jag tycker att sidohistorien som nystas upp känns onödig. Visst blir det en sorts förklaringsmodell till Charlies bakgrund och uppväxt och varför även hon har problem med alkohol men nja, det blir lite för mycket. Men med det sagt så är jag mycket nyfiken på att få läsa mer av Lina Bengtsdotter för Annabelle är en riktigt välskriven bok.

Standard

2 reaktioner på ”Annabelle

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s