Veckans topplista

Veckans topplista – Årets bok 2018

Johannas deckarhörna är tillbaka med veckans topplista efter sommaruppehållet.  Jag har haft ett längre uppehåll än sommaren men den här gången tänkte jag vara med. Den här veckan är temat Årets bok 2018.

Jag har läst fyra av de tolv nominerade böckerna.

 • Stanna hos mig av Ayobami Adebayo
 • Annabelle av Lina Bengtsdotter
 • Husdjuret av Camilla Grebe
 • Den lilla bokhandeln runt hörnet av Jenny Colgan

Av dessa var Stanna hos mig den starkaste läsupplevelsen men Annabelle tyckte jag också väldigt bra om, liksom Husdjuret även om jag har mina få invändningar mot bägge. Det roliga är att båda dessa böcker har stora likheter. Ung kvinnlig polis från en ”håla” hon lämnat bakom sig och nu återvänder till för att utreda ett brott och där saker nystas upp ur deras eget förflutna.

Jag tror att jag kommer att läsa fler av de nominerade böckerna men troligtvis inte innan det är dags att rösta. Den bok som lockar mig mest av de återstående böckerna är Den svavelgula himlen av Kjell Westö.

Standard

22 reaktioner på ”Veckans topplista – Årets bok 2018

 1. Jag har också läst fyra nominerade däribland Westös. Favoriten är nog Mischling, men tyckte också om de andra jag läst. Husdjuret och Stanna hos mig vill jag läsa någon gång.

  Gilla

   • Den är väldigt stark och det är hemskt men den är skriven på ett sånt sätt att det på något sätt är lättare att läsa. Jag trodde att jag kanske inte skulle orka läsa men tonen i den, språket och att det finns ljus i den gjorde det lättare.

    Gilla

   • Ja, det är viktigt på vilket sätt en sådan bok är skriven. Det får inte bli för tungt men inte heller sentimentalt heller. Kanske blir det en bok jag läser någon gång men inte inom den närmsta framtiden.

    Gillad av 1 person

 2. Stanna hos mig var väldigt bra, vilket påminner mig om att jag måste skriva om den i bloggen. Den svavelgula himlen skall jag också läsa, får se om jag hinner innan det är dags att avslöja vinnaren av Årets bok.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s