Feel good & chick lit

Den lilla bokhandeln runt hörnet

Titel: Den lilla bokhandeln runt hörnet (The Little Shop of Happy Ever After)

Författare: Jenny Colgan

Översättare: Birgitta Karlström

Förlag: Massolit förlag (2017)

Förra sommaren läste jag Det lilla bageriet på strandpromenaden av Colgan och nu blev det denna. Feelgood läser jag inte alltför ofta men ibland är det trevligt, särskilt på sommaren.

Nina är bibliotekarie och älskar böcker men biblioteket hon arbetar på ska stänga och ett ”mediacenter” ska öppna och satsa på att nå icke-läsarna – men inte genom att få dem att läsa. All personal blir uppsagd och uppmanade att söka de nya tjänsterna.

Nina passar inte in på den nya profileringen och står utan arbete men hon satsar sina besparingar på en skåpbil och tänker sig en bokhandel på hjul. Den klumpiga skåpbilen får hon inte ha där hon nu bor så hon blir kvar i den lilla hålan i Skottland där hon köpte bilen. Där hyr hon bostad av den sure och starke bonden och att sälja böcker går strålande då hon har lätt för att hitta rätt bok till rätt person.

I en nästan-olycka träffar hon en charmig lokförare som delar hennes intresse för böcker men alla varnar henne för att bli för insyltad med honom.

Vad tycker jag då om denna lilla bok som är en av de nominerade böckerna till Årets bok 2018?

Nja. Det var en okej bok. (Jag läste trots allt ut den.) Den var småtrevlig men inte mer. Jag känner mig inte lockad av att läsa mer av Colgan då jag tyckte att den här boken följde precis samma mall som den tidigare boken. Visserligen tillhör det genren att vara en smula förutsägbar men jag vill gärna bli lite överraskad ändå. Jag röstar med andra ord inte på att Den lilla bokhandeln runt hörnet ska bli Årets bok.

(Liten spoilervarning) Jag tycker att det är så fånigt med hela den här bilden av att ”i början tål vi inte varandra” men sen blir det plötsligt en enorm passion med den åh, så ”manlige mannen” som visar sig ha ”åh, så fina sidor”.

 

 

 

Standard

2 reaktioner på ”Den lilla bokhandeln runt hörnet

  1. Jag tyckte boken var en skön avkoppling. Man behövde inte tänka, bra flyta med i berättelsen. Inte det bästa jag läst, men av någon anledning finns vissa karaktärer kvar i minnet.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s