En smakebit på söndag, Roman

En smakebit på söndag

I dag ska jag äntligen ta mig lite tid till att blogga för det har inte blivit av på så länge. Jag ska ha en sådan där härligt slapp söndag med bloggskrivande, bloggläsande, läsa boken jag håller på med och säkert se lite på Netflix. (Just nu är jag helt inne i serien Lucifer.)

Jag tänker för en gångs skull ignorera allt som jag ”borde” göra.

Astrid Terese med bloggen Betraktninger håller numera i smakbitarna vi bjuder varandra på om söndagarna.

Jag botaniserade lite i min bokhylla i går när jag inte visste vilken bok jag skulle läsa men valet föll på en gammal hyllvärmare. Älskade syster av Joyce Carol Oates. Jag har läst flera böcker av Oates tidigare och tyckt om alla så egentligen är det konstigt att jag inte har läst den här tidigare men som ofta är fallet med mig har sidantalet varit avskräckande. Älskade syster är en tegelsten på 650 sidor.

Min smakbit kommer från där jag befinner mig just nu, sida 186.

BRÖLLOPET MELLAN FRÖKEN FINK OCH HERR RÖDHAKE I PLEXIGLAS-lådan försvann omedelbart från familjen Rampikes hus, som om det aldrig hade funnits där; man såg det aldrig mer, men trots det skulle det under mycket lång tid dröja sig kvar en svag, äcklig lukt av förruttnelse/röta i det rum innanför hallen som mamma kallade förrummet.

Standard

16 reaktioner på ”En smakebit på söndag

 1. paulamerio skriver:

  Jag har läst många romaner av Oates dock inte denna. Tycker mycket om många och andra gillar jag inte alls. Hon är ju så produktiv att det ibland kanske går för fort o resultatet blir mindre lyckat. tack för smakbit och ha en fortsatt skön slapparsöndag

  Gilla

  • Ja, hon är ju väldigt produktiv och fullt förståeligt om alla böcker inte blir lika bra men jag har inte läst något av henne (än i alla fall) som jag inte tyckt om. Sedan har det väl varit från bra till lysande om jag skulle betygsätta böckerna jag har läst.

   Gilla

  • Usch då, nej, då längtar du väl inte efter skridskoåkning gissar jag. Jag har inte åkt skridskor på över 20 år och är inte bra på det heller men kanske blir det lite åkande med barnen i vinter för jag har fått svärmors skridskor…

   Gilla

 2. Älskar såna där dagar när en gör det en känner för. Oates har jag läst något av för länge sen, funderat på att läsa något nu men det har inte blivit av än… Tack för smakbiten!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s