Enkät

20 snabba om hösten

Enligt O har gjort en liten höstenkät med snabbfrågor och varför inte göra den, tänkte jag såhär på kvällskvisten.

Vad väljer du? Tänk snabbt!

höst eller vår? – Jag tycker om när vi går mot ljusare tider men den tidiga hösten då träden lyser i alla färger och himlen är blå och luften ”krispig” njuter jag storligen av. Det gråa novembermörkret, det ständigt grå och fuktiga däremot gör mig inte på gott humör…

snö eller regn? Snön får inte komma för tidigt men när den kommer (runt Lucia eller julafton) ska den stanna ett tag och vara vit och fin och inte bli till slask dagen efter. Annars föredrar jag regn.

glögg eller varm choklad? Varm choklad är gott lite då och då. Glögg blir det bara vid några få tillfällen i december och då tycker jag egentligen bäst om att fiska upp mandlarna.

pepparkakor eller lussekatter? Jag gillar pepparkakor och snart är det säsong för pepparkakor i filen. Mums!

tv-serie eller film? Jag plöjer serier. Det är lite konstigt det där, medan jag drar mig för att börja se en film som är mer än två timmar kan jag lätt se flera avsnitt på raken av en serie. Men jag ser gärna filmer också, bara inte lika ofta.

teater eller musikal? Jag går på både teater och musikal väldigt sällan men en riktigt bra musikal är en riktigt bra musikal…

deckare eller feelgood? Jag läser varken deckare eller feel good särskilt ofta men har behov av bägge då och då.

pocket eller inbunden? Jag föredrar oftast inbundna böcker för läsbarheten. I en del pocketböcker blir texten för liten och svårläst.

e-bok eller ljudbok? Nej, böcker ska vara i pappersform.

bokmärke eller hundöra? Jag har oftast bokmärken i böcker men ibland blir det hundöron också, mest i pocketböcker.

en i taget eller slalomläsning? Jag har oftast flera böcker på gång samtidigt eller sticker in någon lättare bok om jag håller på med en seg rackare…

bibliotek eller bokaffär? Jag är en flitig biblioteksbesökare och lånar böcker väldigt ofta. I år har jag försökt prioritera egna hyllan men det är svårt när det kommer så mycket nytt som jag blir nyfiken på.

bokblogg eller booktuber? Jag läser gärna bokbloggar men jag tycker det är väldigt trevligt att ibland få se och höra om böcker också.

instagram eller facebook? Har inte instagram och är inte särskilt aktiv själv på facebook men gillar vissa grupper där. Får en del boktips och filmtips via facebook.

På spåret eller Så mycket bättre? På spåret är alltid trevligt.

Lady Gaga eller Barbra Streisand? Nej, där vet jag inte vad jag ska välja.

Ingemar Bergman eller Vilhelm Moberg? Påbörjade Utvandrarna förra året men har inte läst ut den. Vet inte varför egentligen då jag tyckte mycket om den (det har väl helt enkelt kommit en massa böcker emellan). Dags att ta upp den och avsluta innan året är slut.

hyacint eller amaryllis? Vill gärna ha bägge. Hyacinten för doften och amaryllisen för prakten.

adventsstjärna eller adventsljusstake? Allt som lyser upp i fönstren är härligt. Vi har olika i olika rum.

julböcker eller julmusik? Jag vill gärna läsa en mysig bok med julstämning eller vinterkänsla.

Standard

10 reaktioner på ”20 snabba om hösten

  1. Anna/Kulturkollo skriver:

    Visst är det konstigt det där att man drar sig för att se en film men sedan kollar 4 avsnitt på raken av en serie 🙂 Jag är likadan. Håller med dig om blommorna, jag är allergisk mot hyacint men har alltid massor av andra julblommor. Och mossa. Och gran. Det är doften av skog och växtlighet som är så trevlig.

    Gillad av 1 person

    • Vet inte vad jag skulle göra om jag inte hade något bibliotek i närheten. Visst har jag hyllorna fulla med olästa böcker som skulle räcka för flera år framåt men jag blir alltid nyfiken på nytt och när jag väl är på biblioteket kommer jag förstås ut med böcker som jag inte innan visste att jag ville läsa…

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s