En smakebit på söndag, Fantasy

En smakebit på söndag

I dag är det Astrid Terese med bloggen Betraktninger som håller i smakbitarna. Inläggen om söndagarna där vi bjuder varandra på små smakbitar av vad vi läser men utan spoilers.

Jag håller fortfarande på med Gränsen av Nina Solomin, som jag bjöd på en smakbit ur för flera veckor sedan men under tiden har jag även läst annat. I morse läste jag de sista sidorna av Marie Hermansons Den stora utställningen och nyss satt jag här i läsfåtöljen med en kaffe och Stephen Kings novell Lite krasslig, bara. Nu ska jag bestämma mig för vilken bok jag vill läsa härnäst.

Ska det bli Rebellerna av Julie Kagawa, andra delen i Sagan om Talon eller ska jag välja någon annan? Rebellerna är jag väldigt sugen på att läsa och det är lite det som är kruxet. Jag har så mycket annat jag behöver göra och om jag då börjar med en bok som jag utgår ifrån är en bladvändare – ja, då blir inte mycket annat gjort.

Jag väljer i alla fall att bjuda på en smakbit från Rebellerna och boken börjar såhär:

Jag stod framför ett bord där sex par ögon iakttog mig under tystnad. Vissa av dem såg misstänksamt på mig, andra värderande, medan vi väntade på att anklagelserna skulle läggas fram. Männen framför mig var klädda i svarta och grå uniformer, och de bar stolt ordens emblem – ett rött kors på en vit sköld – på bröstet. Deras karga, rynkiga ansikten återspeglade en livstid av krig och stridigheter. Vissa av dem hade jag bara hört talas om. Andra hade jag tränat under, slagits för, tagit order av utan att ifrågasätta.

Standard

22 reaktioner på ”En smakebit på söndag

  1. Hermansons bok har jag läst, gillade. Författaren till Rebellerna låter bekant men vet inte riktigt varifrån…Det där med bokval kan ha sina sidor. Funderade mellan tre olika böcker igår två kändes inte rätt, kanske var det bara då eller så var de bara inte rätt för mig…

    Gilla

Lämna en kommentar