Börja läsa/lätt att läsa, En smakebit på söndag

En smakebit på söndag

I dag är det Astrid Terese med bokbloggen Betraktninger ~ tanker om bøker som håller i smakebiten då vi delar med oss av böckerna vi läser. Kanske får vi nya boktips!

Den här söndagen kommer jag mest att ägna mig åt det vanliga hemmafixandet och sedan blir det väl några timmar åt kurslitteraturen. Jag har på ”äldre dar” bestämt mig för att bli förskollärare och har nu avverkat första veckan på första kursen. Puh!

Jag hoppas förstås att jag ska hinna läsa för nöjes skull också men jag får väl se hur det blir – har jag ingen annan bok på gång så blir det väl kurslitteratur för hela slanten! Men det kan ju vara intressanta smakbitar det med, tänker jag. Den här veckan blir det dock ingen smakbit ur kurslitteraturen utan i stället väljer jag min smakbit ur boken Den hiskeliga berättelsen om Lilla Han av Lena Ollmark och Per Gustavsson.

Tacksamt insåg dock Lilla Han att tvillingarna lämnat vardagsrummet. De måste ha tröttnat och gått för att bråka och slå ut tänder någon annanstans i huset. Lilla Han såg ut över böckerna som låg utspridda på golvet. Han började snabbt att ställa dem i ordning i bokhyllan och skulle just sätta sig ner med morfars spöklexikon i fåtöljen igen, då han hörde ett svagt gnisslande ljud från hallen. (sid 51)

Den förskräckliga historien om Lilla Hon gav jag till min son i julklapp och den har han nu nästan läst ut (han är en ganska motvillig läsare) och verkar tycka är ganska okej ändå eftersom han nu har lånat Den hiskeliga berättelsen om Lilla Han på biblioteket. Eftersom jag är den jag är vill jag också läsa den här boken för att kunna prata om hans läsning. (Jobbig mamma!)

Standard

23 reaktioner på ”En smakebit på söndag

  • Ja, i vissa fall känner jag mig betydligt trögare nu än när jag var ung men motivationen är nog å andra sidan starkare. Nu har jag ett tydligt mål – förut läste jag kurser som lät ”roliga” utan någon direkt plan…

   Gilla

  • Kul att höra! Bibliotekarie skulle jag nog också mycket väl kunna tänka mig men svårare med utbildningsort (skulle inte greja distans). Sen finns det inte riktigt lika många bibliotek som förskolor, även om det kommer bli en stor efterfrågan på bibliotekarier ganska snart. Sen det viktigaste att jag valt som jag gjort är förstås att jag gillar att arbeta med barn!

   Gillad av 1 person

   • Det brukar bli väldigt bra när en pluggar på ”äldre” dagar för att göra det en verkligen vill och brinner för! Låter som att du gör det för att jobba med barn. Härligt! När jag bestämde mig för att plugga till bibliotekarie så kände jag att nu eller aldrig och på den vägen är det. 🙂

    Gilla

 1. Jeg har på mine eldre dager bestemt meg for å bli skolebibliotekar 🙂 Det betyr seks år med deltidsstudier, så det vil ta sin tid. Jeg er ferdig med tre semester og begynner akkurat på det fjerde.
  Ha en riktig fin søndag!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s