En smakebit på söndag, In English please, Ungdomsbok

En smakebit på söndag

I dag ska vi ha barnkalas och även om lite fix blev gjort i går sparades det mesta till dagen till ära. Så när morgonkaffet och frukosten är avklarad är det dags att ta itu med resten. Dammsuga är en så härlig sysselsättning som jag nästan inte kan få nog av. Det monotona oljudet och spänningen när det rasslar till – vad kan det ha varit som åkte in i dammsugaren där? Ja, tänk vad underbart!

Men först tänkte jag vara med och bjuda på en liten smakbit av vad jag läser just nu. Jag tyckte mycket om Angie Thomas förra bok; The Hate U Give. I den boken blev en svart kille skjuten av en polis och On The Come Up utspelar sig i samma stad. Boken handlar om sextonåriga Bri som vill bli rappare och hon känner att hon verkligen måste lyckas. Hennes mamma har precis blivit arbetslös och som före detta knarkare är det inte det lättaste att få ett nytt jobb.

Utdraget kommer från sida 60. Bri som säljer godis på skolan vill inte visa sin väska när hon blir kontrollerad i skolan. Hon blir nedbrottad på golvet av vakterna.

”You brought something in here, huh?” Long says. He wraps plastic around my wrists and pulls it tight. ”That’s why you didn’t want us to see it, huh? You li’l hoodlum! Where’s all that mouth you had yesterday?”
I can’t say a word.
He’s not a cop.
He doesn’t have a gun.
But I don’t wanna end up like that boy.
I want my mom.
I want my dad.
I wanna go home.

Fler smakbitar hittar ni den här söndagen hos Flukten fra virkeligheten. Ha en skön söndag och grattis till alla mammor på Mors Dag!

 

 

Standard

29 reaktioner på ”En smakebit på söndag

  1. paulamerio skriver:

    Ujuj vilken olycklig stackare! Dammsugning är extra spännande när huset ska bli ommålat och man precis har skrapat alla väggar så det ligger ett lager av bebisblått målardamm och flagor precis överallt….Tack för smakbit

    Gilla

  2. Kul med dammsugning? Inte dumt att kunna känna så….tycker det är ganska trist men ska försöka tänka vardagsspänning 😉 tack för smakbiten!

    Gilla

  3. Linda skriver:

    You are back! Jag ska också återuppliva bloggarna. Angie Thomas hamnar på läslistan. Visste inte att hon kommit med ny bok.

    Gilla

Lämna en kommentar