Roman

Den krympande hustrun

Titel: Den krympande hustrun (The Tiny Wife)

Författare: Andrew Kaufman

Översättare: Pia Printz

Förlag: Printz Publishing (2012)

Den krympande hustrun var en minst sagt udda bok får jag säga. Av Kaufman har jag tidigare läst boken Alla mina vänner är superhjältar, också den annorlunda och ärligt talat minns jag den inte särskilt bra nu några år senare, mer än att den var helt okej. Den krympande hustrun tror jag att jag har köpt billigt någon gång på antingen loppis eller halva reapriset eller något sånt, och anledningen till köpet var den lockande titeln och det korta formatet.

I Den krympande hustrun kommer en rånare in på en bank men istället för pengar vill han ha saker och föremål som har affektionsvärde av alla och envar som är inne på banken. Strax därpå är rånoffren med om märkliga saker. En kvinna börjar krympa och räknar ut att i den takt hon krymper finns hon inte om några dagar. Kan något göras för att förhindra det?

Boken är rätt så absurd men samtidigt ganska söt. Vad är det som betyder något i våra liv egentligen och hur vårdar vi våra relationer? Det var en trevlig, tänkvärd och kul läsning för stunden men kanske inte så mycket mer.

Standard

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s