Helgfrågan

Helgfrågan v. 23

Nu är det torsdag och Sveriges nationaldag. Det har varit riktigt varmt i dag och det var mycket folk ute och många som passade på att bada. Det har varken familjen eller jag gjort men vi har firat lite smått dagen till ära. Det har varit en del jippon i krokarna så barnen har bland annat hoppat hoppborg, ätit sockervadd och Lilly skulle prompt ha en unicorn-ballong (japp, unicorn – inte enhörning). Jag har även läst en del under dagen i Bokhandeln på Riverside Drive av Frida Skybäck. Nu har jag redan svarat på bonusfrågan men helgfrågan den här veckan är klurig.

Vilken typisk svensk bok borde man läsa?

Jag kommer mest att tänka på författare som Moberg, Lagerlöf och såklart Astrid Lindgren på barnboksfronten. Jag skulle däremot gärna vilja ha förslag på mer nutida författare som skildrar Sverige som det ser ut och är i dag. Finns det några som i framtiden kan få samma status som ex. Mobergs utvandrarsvit?

Fler svar på veckans helgfråga hittar du hos Mias bokhörna.

 

 

Standard

14 reaktioner på ”Helgfrågan v. 23

  1. Åsa Carlsson skriver:

    Mobergs böcker passar säkert utmärkt in som ”typiskt svenskt”. Många nya kriminalromaner skildrar ett nuvarande svenskt samhälle.

    Gilla

  2. Linda skriver:

    Det var svårt – samma status tvivlar jag på att något kan få. Moberg går svårligen att leva upp till. Tänker på ungdomsförfattare som Johanna Thydell och även Jenny Jägerfeld, vanliga ungdomar vanliga Sverige. Maj-gull Axelsson och sedan har vi fantastiska deckare som Henning Mankell t.ex. Gardell såklart men det är centrerat till 70-80-tal mycket av det bästa. Detta var inte lätt…

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s