Feel good & chick lit, Roman

Bokhandeln på Riverside Drive

Titel: Bokhandeln på Riverside Drive

Författare: Frida Skybäck

Förlag: Louise Bäckelin Förlag (2018)

Bokhandeln på Riverside Drive ville jag läsa redan förra sommaren men då blev det inte av. Jag har läst Skybäcks tidigare böcker som jag tyckte om och ville gärna läsa den här också. Det är något speciellt med böcker som handlar om böcker och bokbranschen på olika sätt. Det är lockande. För oss människor som gillar böcker känns det som ett vinnande koncept…

Charlottes man dog för drygt ett år sedan och hon begraver sig i arbete med det framgångsrika kosmetikföretaget som hon startade tillsammans med sin man. En dag får hon veta att hon ärvt ett hus med en bokhandel i London av sin moster som hon aldrig har träffat. Hon åker dit med tanken att hon snabbt ska sälja huset och gå vidare men såklart blir det inte så.

Vill man läsa en trevlig bok, som var precis det jag ville göra, så är Bokhandeln på Riverside Drive ett passande val. Det var lätt att se miljöerna och människorna framför sig vid läsningen och dåtid och nutid fogar samman Charlottes bakgrund på ett bra sätt. Det är kanske inte en bok jag kommer att lägga på minnet en längre tid men jag har absolut haft en läsvärd stund.

Och en bokhandel som Riverside Bookshop skulle jag också vilja ha. Böcker och kafé och mysig bokhörna för barn. Inte dumt, nej, inte dumt alls.

Standard

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s