Mord och sånt där spännande

Järtecken

Titel: Järtecken

Författare: Christoffer Carlsson

Förlag: Albert Bonniers Förlag (2019)

Järtecken är den första bok av Christoffer Carlsson som jag har läst men jag kan säkert säga att det inte är den sista. Järtecken är en av böckerna som är nominerade till Årets bok 2019 och en av de böckerna som jag var lite nyfiken på – främst för att jag har hört att hans andra böcker är så uppskattade.

När Isak är 8 (?) år blir hans morbror dömd för mord och mordbrand. Offret är morbrorns flickvän. Isak älskar sin morbror men det mörka i släkten går väl i arv – Isaks mammas pappa var känd i bygden som hustrumisshandlare och ja, nu morbrorn. Isak får höra under uppväxten att han är likadan och han går nästan och väntar på att något ska hända.

Vidar är en av poliserna som jobbat med mordfallet och flera år senare, när han inte längre är polis börjar han bli tveksam till om det var rätt person som dömdes för mordet. Mördaren har hela tiden nekat och det finns spår som pekar åt ett annat håll.

Jag gillar boken. Jag gillar det psykologiska och frågan om hur arv och miljö påverkar oss. Jag tycker att författaren fångar Isak väldigt bra, svårigheterna han går igenom i olika stadier av livet och hur det som hände när han var barn påverkat honom och gör honom till den han är.

Järtecken är välskriven med ett bra språk och ett härligt flyt. Det är en spännande bladvändare där man håller tummarna att det ska gå bra för alla inblandade.

Standard

2 reaktioner på ”Järtecken

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s