Månadsrapport

Läst i november

  • Den oändliga familjen av Cilla Naumann (AB)
  • Närmare kommer vi inte av Anneli Furmark & Monika Steinholm (Wibom Books)
  • Röda Rosa – en grafisk biografi om Rosa Luxemburg av Kate Evans (TankeKraft)
  • Familjen Bridgerton – En oväntad förälskelse av Julia Quinn (Lovereads)
  • Bara lite till av Simona Ahrnstedt (Forum)

Det känns fortfarande som att jag inte läser någonting men den här månaden har jag i alla fall läst fem böcker. Å andra sidan var det i början av månaden och alla böcker var snabblästa så i tid är det verkligen lågkonjunktur vad gäller min läsning.

Vi har kommit igång med vår bokcirkel igen och det tycker jag är roligt förstås. Boken som skulle läsas var Den oändliga familjen av Cilla Naumann och jag tror inte att det är en bok jag själv hade plockat fram och läst om det inte hade varit för bokcirkeln. Efter en ganska seg start blev jag ganska snart helt indragen i boken och tyckte mycket om den. Ett tragiskt familjeöde skildras ur tre perspektiv; dottern och mamman i familjen samt grannen mittemot som också var ett barn vid tillfället. Mycket bra och imponerande skrivet av Naumann.

Närmare kommer vi inte är jag lite ambivalent till. Jag gillar förstås själva formen. Anneli Furmarks bilder är bra och på så sätt är det en bra grafisk roman men jag tyckte inte om vad som hände en karaktär i boken. En bok om två unga killar som blir kära i varandra.

Kände inte till särskilt mycket om Rosa Luxemburg, mer än att namnet var bekant, så det var intressant läsning och samtidigt rätt praktiskt att läsa om en person i form av en grafisk biografi. Väldigt lättillgängligt för en snabb orientering och det passade mig väldigt bra just nu.

En oväntad förälskelse var förstås inte en oväntad förälskelse alls men jag blev förstås förtjust. Romance är härligt!

Eftersom jag har läst Simona Ahrnstedts tidigare böcker ville jag förstås läsa Bara lite till. Den var bra men jag tyckte inte lika mycket om den som hennes tidigare böcker. Jag tror att det beror på feelgoodkänslan och att det inte kändes som en stämning som stegrades mellan karaktärerna allteftersom utan här var det två personer som redan tidigt var kåta på varandra.

Standard

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s