Läser & tänkt läsa

Läser och tänkt läsa

Jag tror att jag har kommit ur min lässvacka! Har läst en del under veckan som gått. Läste ut Rosa – Prinsessa av Fäholmarna och Samuel August från Sevedstorp och Hanna i Hult och har även läst Elin Boardys Tiden är inte än, Villanden av Ibsen samt Mjölk och honung av Rupi Kaur sedan förra inlägget.

Just nu läser jag…

  • Till Esmé – kärleksfullt och solkigt av J.D. Salinger (novellsamling)
  • Skattkammarön av Robert Louis Stevenson
  • Skotten i Köpenhamn av Niklas Orrenius (badbok)

Jag hittade Salingers novellsamling som jag påbörjat för några veckor/månader(?) sedan och eftersom jag varit dålig på att läsa noveller i år så tänkte jag i alla fall avsluta den. Jag är ju med i novellutmaningen som Ugglan och Boken kör men om jag ska lyckas beta av 20 noveller innan året är slut får jag nog läsa mer än den här samlingen.

Började läsa Skattkammarön för barnen men de verkade måttligt intresserade så jag läser den för mig själv i stället. Jag har den fina utgåvan med bilder av Robert Ingpen. Jag vet inte om jag läste Skattkammarön som barn. Just det är svårt med klassiker tycker jag, eftersom handlingen är känd blir jag ofta osäker på om jag har läst, sett filmatisering (bägge delarna) eller ingetdera.

Skotten i Köpenhamn är min badbok. Alltså bok jag läser i badkaret. Så den kommer nog ta tid att läsa ut – för badar gör jag inte varje dag.

…Sedan blir det kanske…

  • En bok med jultema?
  • Cinder av Marissa Meyer (har lånat på biblioteket)
  • Is av Anna Kavan
Standard

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s