Feel good & chick lit, Roman

Jag kommer hem till jul

Titel: Jag kommer hem till jul (The Most Wonderful Time of the Year)

Författare: Joanna Bolouri

Översättare: Cecilia Falk

Förlag: Printz Publishing (2017)

Emily, 38 år, är lärare, delar en lägenhet i London med två vänner och har sedan åtta månader en perfekt pojkvän, Robert. Självklart ska han med till Skottland och julfirandet med Emilys familj. Det är fantastiskt för familjen är ständigt på henne att hon måste hitta någon att stadga sig med.

Emily har också en granne. Evan, 29 år som tar hem flitigt med tjejer till sin lägenhet och vars sovrum ligger vägg i vägg med Emilys. Emily stör sig på att ständigt höra vad som händer på andra sidan väggen.

En vecka innan jul dumpar Emily Robert när hon fått reda på att han är gift. Men vad ska hon nu göra? Snart är det dags för julfirande i dagarna fyra och hon orkar verkligen inte med släktens gliringar och tjat. I ett svagt ögonblick av fylla har hon en toppenidé. Evan kan följa med som Robert…

Det här är visserligen en ganska förutsägbar historia men det hindrar inte att det är en väldigt mysig och härlig sådan. Perfekt julläsning om man är sugen på lite romantisk och smårolig feel good. Jag älskar att se romantiska komedier men som bok är det inte så dumt heller.

 

 

Standard

2 reaktioner på ”Jag kommer hem till jul

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s