Utmaningar

Läsplaner och utmaningar 2020

Många bokbloggar har olika utmaningar som går ut på att läsa hyllvärmare. Mias bokhörna är en av dem och jag hakar på hennes utmaning Read old Books. Den går ut på att en gång i månaden redovisa vilken gammal hyllvärmare man dammade av och jag tänker att det både är bra för att minska mängden olästa böcker i mina hyllor men också att det kan sporra mig till att bli en flitigare och mer regelbunden bloggare under året. Jag tänker däremot inte välja ut tolv böcker på förhand för det vet jag är en för stor utmaning för mig – jag behöver stora valmöjligheter beroende på läshumör!

Under 2019 körde jag Kaosutmaningen som Robert med bloggen Mina skrivna ord höll i och jag hakar på 2020 års Kaosutmaning också. Den här gången är det Mias bokhörna som med hjälp av andra bokbloggare har knåpat ihop en lista med 40 punkter. För att klara utmaningen ska man ha prickat av hälften av punkterna.

Det är de två utmaningarna jag tänker vara med på i år men jag kanske hakar på någon mer längre fram om jag märker att läshumöret styr åt något särskilt håll.

2019 gick det lite sisådär med att prioritera böcker ur egna hyllan men jag har förhoppningen att jag ska bli bättre på det. Dock så är ju biblioteken fantastiska och istället för att köpa alla böcker jag blir nyfiken på under året kommer jag garanterat fortsätta vara en flitig besökare och låntagare.

Jag hoppas läsa mer Nonfiction och fler böcker på engelska samt få en större variation i varifrån författare kommer i från eller handlingen i böcker tilldrar sig. Täcka in fler länder helt enkelt. Fler klassiker och Nobelpristagare vore inte dumt heller men framförallt hoppas jag på många härliga läsupplevelser.

Och det önskar jag er alla 2020!

Standard

4 reaktioner på ”Läsplaner och utmaningar 2020

    • Jag läste nyligen Cinder som jag tyckte var okej men just nu känner jag inte något större sug efter fortsättningen. Men det är mycket möjligt att jag läser vidare i serien någon gång…

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s