Slukaråldern

Djupgraven

Titel: Djupgraven

Författare: Camilla & Viveca Sten

Förlag: Bonnier Carlsen (2016)

Tuva är tolv år och bor på en skärgårdsö. Hon går i en skola som har 40 elever från första klass till nian och hon är utanför. Tidigare var det mer påhopp men nu blir hon mest ignorerad av sina jämnåriga. Rasmus, tidigare fastlandsbo, har nyligen börjat i skolan och efter att en kille försvunnit under orienteringen blir Tuva och Rasmus vänner. De delar nämligen upplevelsen av att ha sett och varit med om något väldigt konstigt.

Det är flera människor som har försvunnit på sista tiden och Tuva vet, känner att det lurar något under vattenytan. Något ont. En dag följer något efter hennes båt…

Det här är första boken i Camilla och Viveca Stens rysartrilogi Havsfolket. Det är lite skräck och lite fantasy och jag hade verkligen älskat den här boken när jag gick i mellanstadiet. Jag uppskattar den även som vuxen och tycker att det är en bra och spännande historia. Jag vill gärna läsa resten av trilogin någon gång.

 

 

 

 

 

Standard

En reaktion på ”Djupgraven

  1. Jag hade inte väntat mig att tycka så mycket om den här typen av bok, men jag blev nästan överväldigad av hur vackert skriven den är. I de kommande delarna blir det mer skrämmande än mysigt mystiskt, men de är också klart läsvärda tycker jag. Jag hade inte läst någonting av varken Viveca eller Camilla Sten innan den här serien, men just på grund av den här trilogin läste jag Staden också, av Camilla Sten, och gillade den också.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s