Mord och sånt där spännande

Eldslandet

Titel: Eldslandet

Författare: Pascal Engman

Förlag: Piratförlaget (2018)

Spännande, spännande, spännande!

Vanessa Frank har kört rattfull och väntar på besked om hon får behålla jobbet som polisinspektör eller inte men under tiden som hon är avstängd hamnar hon ändå mitt i en utredning – såklart. Rika affärsmän blir kidnappade för i sammanhanget småpotatis och det försvinner asylsökande och ungdomar som lever på gatorna utan att någon verkar bry sig. En nyhet som gillas av sydamerikanska ”maffian” som bedriver ett sjukhus dit mindre nogräknade människor kommer för att få nya organ.

Eldslandet var en mycket välskriven bladvändare med karaktärer som tilltalade mig. Jag uppskattar Vanessa Franks krassa och raka syn på livet och jag gillade Nicolas men oklarare varför jag gjorde det. Men en godhjärtad hjälte som hamnat lite snett men som gör rätt – vad finns egentligen att inte gilla?

Jag vet att jag har skrivit det förr någon gång, jag gillar när böcker lär mig någonting, får mig att söka mig vidare och läsa mer om något eller bara får mig att googla lite. Det fick Eldslandet mig att göra. Paul Schäfer och Colonia Dignidad var okända för mig.

Eldslandet är första boken med polisinspektören Vanessa Frank och det här är en serie jag mycket troligt kommer fortsätta att läsa, bara jag hänger med när det kommer nya böcker. Den andra boken, Råttfångaren, har jag redan läst och jag ser fram mot nästa bok.

Standard

En reaktion på ”Eldslandet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s