Mord och sånt där spännande

Råttkungen

Titel: Råttkungen

Författare: Pascal Engman

Förlag: Bookmark (2019)

I Råttkungen sker ett antal kvinnomord som visar sig ha någonting gemensamt. Vanessa Frank inser i sista stund att något större är på gång. Någon eller några hatar kvinnor väldigt mycket och är beredda att visa det också.

Nicolas är med även i denna bok och hans unga granne som inte har det så lätt är en ny karaktär som jag tyckte om. En annan som är ny är journalisten Jasmina. Hon är både ny på jobbet och ny i stan och inser att en misstänkt mördare är oskyldig till just det brottet men ska hon berätta det?

Ibland är mitt val av böcker inte så komplicerat, eller det är det väl oftast inte – jag börjar om. Ibland är det lättare än andra gånger att säga varför jag väljer att läsa en bok. Råttkungen blev jag nyfiken på när jag läste att det sker ett mord i Täby i boken. Eftersom jag är uppvuxen i Täby lockade det mig. Då Råttkungen var andra boken i serien om Vanessa Frank var jag förstås tvungen att läsa Eldslandet, den första boken också.

Det var inte bara Täby som lockade till läsning. Boken handlar om fenomenet incels som jag tycker är skrämmande men fascinerande. Vill man få en inblick i hur dessa incel-män tänker kan man gå in på flashback och läsa en uppsjö av trådar. Att vi alla människor är olika har jag sedan många år förstås insett men ändå häpnar jag ibland. Eller inte ibland. Mer eller mindre varje dag.

Både Eldslandet och Råttkungen var spännande och bra böcker men Eldslandet var nog snäppet mer spännande.

Standard

4 reaktioner på ”Råttkungen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s