Månadsrapport

Läst i april

Demokratins skymning av Anne Applebaum (Albert Bonniers Förlag)

Granne med döden av Alex Marwood (Modernista)

Sammetsdiktaturen – Motstånd och medlöpare i dagens Ryssland av Anna-Lena Laurén (Norstedts)

Rawina – The Witch? av Junko Mizuno (Titan Comics)

Fyra böcker läste jag ut i april. Två böcker om dagens samhälle som jag tyckte var intressanta och lättillgängliga. Det jag tyckte var särskilt bra var berättarperspektivet, att bägge författarnas personliga erfarenheter var som en sorts utgångspunkt till beskrivningen av hur samhället ser ut i dag. Anne Applebaum hade ett större världsperspektiv där hon lyfte upp utvecklingen och händelser i flera länder medan Anna-Lena Laurén hade fokus på Ryssland. Den förstnämnde verkar ha ett väldigt stort kontaktnät med vänner och tidigare vänner inom bland annat politiken och journalistiken för det var väldigt många namn som nämndes.

Granne med döden av Alex Marwood var rätt äcklig och slutet var inte svårt att räkna ut men jag tyckte ändå att det var en spännande bok och helt okej läsning. Men inte en bok för äckelmagade.

Rawina – The Witch? spontanlånade jag på biblioteket. Jag har inte haft tid till läsning av så mycket annat än kurslitteratur och då tycker jag att ”serier” är bra. Det går hyfsat fort att läsa och jag får något för både öga och sinne. Eller vad man säger. Väldigt fina bilder, tyckte jag i alla fall att boken hade.

Standard

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s